torsdag 29. august 2013

Verasokken har vært på stevnemøte med Marius

Åh jeg kunne ikke la være å lage noen av disse, ideen var bare for fristende.


Noen Marius border og så værborden er den samme som jeg har beskrevet her
Det er denne oppskriften jeg har brukt til mal også (samme maskeantall).

Garnet er Siljagarn på pinner nr 2.5, men en velger jo selv hvilket garn og en ønsker selv. Disse har jeg strikket i størrelse 43-44.

mandag 26. august 2013

Høstens planer

Jeg har bestemt meg for å være med på Husflidsmessen her i bygda, så da blir det en del luer, votter og sokkestrikking fremover de neste 2 mnd. Jeg har en del fine mønstre som jeg har funnet og noen som jeg har improvisert.

Jeg har også lovet å strikke en genser til den årlige basaren i grendahuset. Den skal strikkes i Alfa fra Sandnes Garn så den regner jeg med går veldig fort, fine farger iallfall. Denne har jeg laget tidligere i vår også. Du kan se her om du er nysgjerrig.

Hvis jeg har nok garn blir det sikkert en lue også.

Et par barnegensere før jul må jeg også prøve å få til. Så må jeg bare gjøre et solid innhogg i garnlageret mitt. Salg er det vist rett som det er..........

søndag 25. august 2013

Marius inspirerte traktor sokker


Marius inspirerte traktor sokker er nettopp dette. Jeg har tatt noen border fra mariusmønsteret og tegnet et traktor diagram som nok kan minne om Moods Of Norway traktoren eller Gråtass om du vil.


Jeg så noen sokker som minnet om disse på Strikkesida og fikk bare så lyst å lage en egen variant. Siden Mariusmønsteret er et beskyttet mønster kan jeg ikke legge ut det mønsteret. Men det er jo muligt å se hvilke border jeg har brukt.

Jeg har lagt opp 72 masker med Silja Garn på pinner nr 2,5










































































































































































































































































































































































































































































































































































torsdag 22. august 2013

Blomstrene sokker

Dogwood Trees heter mønsteret på disse sokkene. Jeg har valgt å strikke dem i lys turkis og grå. Effekten er blitt en sart og vakker miks synes jeg, men mønsteret kommer nok ikke helt til sin rett.


Mønsteret er utrolig vakkert og er laget av Karin Aida. Det består av 5 diagram, høyre og venstre legg, høyre og venstre vrist og sålen. Så her må en ha tunga rett i munnen, men veldig fengende å se at mønsteret vokser.

Jeg har strikket disse i Siljagarn på pinner nr 2.5. men hvis en vil bruke hele diagrammet blir de nok noe store (41). Har du en mindre/smalere fot vil jeg nok satset på et tynnere garn.

søndag 18. august 2013

Midnatts flettet lue

Midnight Cabled Beanie heter mønsteret på denne luen, oppskriften kan du finne gratis her 

Jeg syntes at siden lua heter midnatt så måtte det bli en flott mørkeblå farge på denne. Garnet er Viking Raggen på pinner nr 5. Men det ble fortalt at navnet kom av at den ble laget ved midnatt.