søndag 29. september 2013

Urho sokker

Urho by Tiina Kuu. Mønsteret kan lastes ned gratis

Dette er sokker jeg har hatt lenge på ønskelisten over sokker som jeg har lyst å lage.

Synest faktisk de ble rå lekre og ganske friske i den senneps gule fargen. Garnet er Viking sportsragg på pinner nr 3.5.




Jeg brukte litt tid på å få til mønsteret, men når jeg forsto hvordan det skulle gjøres, gikk det veldig fort å greit å strikke disse.

onsdag 25. september 2013

Morgengry og fossefall

Høsten står å banker på døra, om en vil eller ei. Det er bare sånn det er!!!!

Bilde er tatt langs Rv 7
Langfoss
Men det har sine fordeler også, det blir definitivt romsligere på veiene her inne i Hardanger når alle bobil turistene har reist. Det er ikke det at de ikke er velkommen. Jeg skjønner at de synes veien er veldig smal, og at de har utrolig god tid. Tålmodigheten blir en smmmule tøyd når de skal stoppe i hver 2. sving for å ta bilde ut bilvinduet for sikkerhetskyld så ingen slipper forbi.....

Låtefoss











Nok om det!
Hva er det alle disse turistene er så fascinert over..... Jeg måtte faktisk ha noen stopp på veien selv for et par uker siden, for å ta noen bilder.  PS... Jeg kjørte tilsides :)

Men jeg håper på noen flere varme gløtt fra sola, så får jeg tenne lys fyre i peisen og kose meg med et strikketøy og drømme om våren som kommer. For det er helt sikkert at den kommer tilbake og det er betryggende :)

 Nå er det tøfler det går i. Strikket i viking naturgarn

søndag 22. september 2013

Heile flokken


Årets sauesanking er nå avsluttet i helgen. Dette er en stor happening som mange gleder seg til, litt slitsomt og veldig sosialt, det samles en hel gjeng på hyttene på hovedsankingen Både store og små, venner og kjente.









Da passet det bra å lage sokkene som heter A Flock For Your Feet (En flokk for føttene dine) by revi.

Disse sokkene er egentlig en oppskrift fra Sheep may safely graze by Caoua Coffee

 som er bygget videre mønster på. Disse har jeg laget før og du kan se dem her.

Det betyr at en må laste ned begge mønstrene for å få hele sokken. Men begge mønstrene kan lastes ned gratis.

Jeg har som vanlig brukt Siljagarn på pinner nr 2.5
Størrelsen er en smal dame fot str 39-40.

fredag 20. september 2013

Chili by DROPS Design

Chili by DROPS Design gikk så kjapt å lage at jeg laget like greit 3 par når jeg først var i gang.
Om navnet betyr kjølig på engelsk eller om de hentyder til den Chilli røde pepperen vet jeg ikke men de var både fine og lune å ha på :)

Her trenger en 2 nøster Alaska eller tilsvarende garn og strømpe pinner nr 4.5

Størrelsen er ca 38-41

Er faktisk overrasket over at Alaska garnet er så mykt og at det virker ganske solid også


Disse havner nok  tilsalgs på Husflidsmessen

onsdag 18. september 2013

Athos sokker

Her er nok et mønster fra Caoua Coffee

Athos er det andre av 3 musketer mønstrene jeg har strikket så langt. Aramis laget jeg en tid tilbake.
Mønsteret kommer nok ikke helt til sin rett med dette flerfarget garnet, men pytt. Jeg synes de ble fine allikevel jeg :)

Jeg har nå strikket flere sokker av den samme designeren og må si at mønstrene er gjennomførte og fine. Gratis er de også, hun vil heller at vi gir litt til en veldedig organisasjon.

Vrangborden var litt anderledes med *2 rette 1 vrang 2 rette, og 2 vrange 1 rett og 2 vrange*

mandag 16. september 2013

Dyrsku og nye garn bekjentskaper

Jeg har faktisk vært på Dyrsku i Seljord i helga. Men det er ikke mye dyrsku spør du meg. Mange boder med mye krimskrams. Ikke misforstå, for det er utrolig mye flott å se. Både husflid, små nisjebedrifter. Det har blitt veldig mye smaking på oster, spekepølser og annet.

Jeg fant litt garn også "fnis"
  Var innom boden til Telespinn, kan ikke si annet at jeg gikk i spinn over de fantastiske fargene og kvaliteten kjennes herlig ut. Så det ble kjøpt  en del Symre og litt Mari(rød)
Dette er garn som er spunnet av ullen fra mohair geita ca 80%. Det er blankt, mykt og fargene er intense og rett og slett fantastiske :)


Så ble jeg veldig nysgjerrig på det italienske garnet til Det Mjuke
Dette garnet er super mykt, den store hesplen er 1400 m merino superwash. Og de små er Kashmir garn. Så her må jeg dikte opp noe luksus til meg selv ;)

Ble tid til litt strikking også her er DROPS korte sokker med flette i ”Alaska”.

Det går med 2 nøster Alaska og strikkes på pinner nr 4.5. Dette er virkelig kjapt strikk, men oppskriften er nok ikke den letteste å tolke hvis en ikke har strikket sokker før

onsdag 11. september 2013

Flettet herrejakke

Jeg prøvde å friste min eldste sønn med en Marius kofte. Den gang ei han ville heller ha denne Flette jakka i Lima fra Drops Design.


Å vel, jeg kan ikke påstå at han har dårlig smak for jakka er veldig fin. Men flettemønster krever en del mer på pass i mønster så denne har jeg brukt en del timer på. Men når det er sagt så har jeg hatt maaaange småprosjekter på pinnene, så den kunne vært ferdig for lenge siden. men pytt han trengte den ikke før nå utpå høsten allikevel.

Strikket i Mørkblå Lima på pinner nr 3.5 og 4.



















Nå skal det ærlig innrømmes at jeg kan være rimelig lat iblant, så for å unngå en del montering har jeg strikket ermene på 5 pinner rundt. Samt forstykker og bakstykke på en gang, så da var det bare å sy i ermene og fine tre knapper.

Stolpene strikker jeg sammen med kragen, synes det blir så mye finere.

tirsdag 10. september 2013

Enkel lue

Har hatt en gjennomgang på innleggene mine og ser at det er veldig mange engelske oppskrifter, kansje fordi det er en kode jeg har knekket nylig. Og en hel ny verden av flotte oppskrifter har åpnet seg.


Men jeg må slå et slag for Norske oppskrifter her en en som er på både norsk og engelsk:

 som heter Less is more - hat by Guri Østereng Halvorsen

Dette er en helt enkel "baggy" lue til barn. Jeg har brukt Viking Raggen på pinner nr 4,5 og 5.

torsdag 5. september 2013

Flettelue med løse fletter

Flettelue / Cable hat by Marie Iversen er nok en flettelue, denne gang en norsk oppskrift. Den er litt anderledes for flettene er noe løsere , dvs at de ikke ligger stramt oppover.

Et artig prosjekt der jeg måtte følge nøye med på omgangene. Den er stikket i Viking Garn Raggen på pinner nr 5. Så den gikk ganske radig :)

Dette er en romslig og tykk ungdom/voksen modell

mandag 2. september 2013

Genser på 3 dager

Det er absolutt mulig, for denne genseren ble ferdig på bare 3 dager, den er strikket i Alfa fra Sandnes Garn på pinner nr 6 og 7 i Str Small.


Dette er Basargenseren som skal loddes ut på det årlige lotteriet i grendahuset. Den er derfor strikket i farger som går til både kvinner og menn, men synes faktisk fargekombinasjonen ble flottere enn jeg hadde trodd på forhånd.

Link til oppskriften finner du i et tidligere blogginnlegg HER

søndag 1. september 2013

Sikksakk eller krone luer

  Har vært på hytta en tur denne helgen, da ble det laget 2 kroneluer eller Sik-sak-baggy-hat by Guri Østereng Halvorsen som de egentlig heter.

Synes de ble veldig stilige i det oker melerte garnet. Det er Viking Garn sitt Raggen jeg har brukt :) på pinner nr 4.5 og 5. Størrelsen er liten barnelue