søndag 30. mars 2014

Ruttas påskesokk

Det ligger i navnet at jeg bare måtte lage disse :)
Men om du tror det er mitt design så kan jeg nok avkrefte dette, for det er Lill C. Schei som har laget nok et flott design, denne gangen er det gratis.


Her kan man bruke rester og mine er strikket på pinner 2.5 i Silja. Jeg har brukt 56 masker og da er de blitt Str 36

 Fargene gir et løfte om vår og det syntes jeg passet nå. Så håper jeg våren er kommet nå :)






fredag 28. mars 2014

Wilma sokker

Wilma sokker av Lill C Schei

Når mønsteret er så flott blir det jo lett farvoritt sokker ut av dette. Det har gått med i underkant av 2 nøster i hovedfarge og 1 nøste i mønsterfarge, på pinner nr 2.5. De er veldig tette og jevne men ikke harde.

Jeg ble plutselig gjort oppmerksom på at PT5 er et supert sokke garn, jeg har av en eller annen grunn lagt det i samme kategori som Smart, Falk, Rubin osv. Dvs et 100 % superwash ullgarn. Men det stemmer jo ikke, PT5 er forsterket og passer til sokker. Og for et garn, super deiligt å strikke med.

søndag 23. mars 2014

Traktor i ny drakt

Siste versjon av traktorsokker ble i Neon farger, som er strikket av Regia Fluormania Color og Fabel.
De andre 2 parene er strikket i Silja.

Det er ikke vanskelig å justere størrelsen på disse, en kan minke ned til 60 masker på de minste (traktor mønsteret er 29 masker x 2) Og disse bordene av Mariusmønsteret er delelig med 6. Resten justerer en med tykkelse på garn og pinner.


tirsdag 18. mars 2014

Ludwig i neon


Her er de ferdige Ludwig sokkene som jeg strikket i Regia Fluormania color. De ble veldig flotte om enn noe løse i vidden. Det er noe med denne teknikken som gjør at sokkene er løsere enn vanlig mønster. Her er det ingen tråer på baksiden. Dette for at mønsteret som dannes er maskene som IKKE blir strikket.

søndag 16. mars 2014

Sol og varme

Så var jeg tilbake, etter en flott uke på Grand Canaria. Sol og varme gjør godt for sjela, god mat, flott natur

Her er bilde fra rommet kl 07 om morgenen, en flott tid å se på soloppgangen.

Samt å strikke litt før dagen startet.


 Vi var en stor vennegjeng på 14 personer så vi leide en minibuss med sjåfør som kjørte oss innover øya til små pittoreske landsbyer, fantastisk landskap.

Det var lagt opp en gåtur til Roque Nublo samt til utsiktspunktet Pico de las Nieves. 









Vi hadde et lite stopp i Fataga  og i Teror


Det var faktisk ganske deiligst å komme bort fra turistmaskinens mas og kjas.

 Å øya har absolutt mer å by på enn strender og shoppingsentrer

fredag 7. mars 2014

Sokker i nye varianter

Jeg har vært å shoppet nye sokkebøker. Denne gang er det 2 bøker av Stephanie van der Linden. De heter Op-art og Knit Socks for all Seasons.


Op-art kommer til å bli en favoritt her i huset, med sine 3D mønstre. Jeg er allerede i gang med Ludvig som strikkes i slippstich/mosaikk. Jeg bruker Regia Fluormania Color og svart Drops Fabel. Som var min yngste sønns sitt ønske. Har brukt pinner nr 2.5 men kunne brukt tynnere pinner for denne teknikken blir noe løsere :)

mandag 3. mars 2014

Sitron sommerfugl sokker

Butterfly Sock heter denne oppskriften og navnet er riktig så treffende. Men helt siden jeg kjøpte dette lysende sitron neongulgrønne Regia Sokkegarnet viste jeg at jeg bare måtte lage Sitron sommerfugl sokker. Og de ble like fantastiske som jeg hadde sett for meg.


Har du noengang opplevd at du får så sterke assosiasjoner til en farge at du nesten kjenner smaken på tungen. Vel denne fargen er slik for meg for den er så lysende gulgrønn at den slår mot deg, garnet heter Regia Fluormania Color. Den svarte bunnfargen er Drops Fabel. Strikket på pinner nr 2.5 ca str 36.

lørdag 1. mars 2014

Kaffe + sokker = Coffeesocks

Hva får du når du blander kaffe og varme sokker????

Jo nettopp Coffee socks. Utrolig flott mønster men ikke noe tv strikk, for her må en følge med på mønsteret hele tiden.

Oppskriften heter Gimme Coffee by Karin Aida. 
Egentlig er dette ikke noen oppskrift men 3 diagram, 1 for legg, 1 for sålen og 1 for fotbladet. En velger selv hvordan en vil ha vrangbord, hæl, kile og tå Så dette er ikke et mønster for nybegynnere. Men en kan virkelig sette sitt eget preg.

Jeg har brukt Siljagarn på pinner nr 2.5 og disse er str 42-43