mandag 28. juli 2014

Stairway to Heaven



Stairway to Heaven by DROPS Design heter denne oppskriften på disse sokkene som er Strikket i Alaska. Jeg har laget dem før, men da forsvant sokkene/tøflene før jeg viste ordet av det. 

Det gikk med ca 5 nøster i hvert par som jeg har strikket i str 38-40. Jeg kan fint bruke dem selv om jeg vanligvis bruker str 41. Så en kan si at disse er ganske romslige.Men de er ikke særlig praktiske å ha i sko, for det er de nok litt vel tykke

Jeg tror jeg kommer til å lage flere par av disse. Jeg liker den fine effekten av ribbestrikkede fletter, kanskje noen mørke grå neste gang :)

fredag 25. juli 2014

Så jukser vi littegrann


Hulljakka mi går på fram, selv om jeg er ikke den ivrigste strikkersken om dagene.

Litt vel varmt, men litt blir det nå.

Er ferdig mer ermene så har jeg lagt opp til bakstykkene og framstykkene på en gang. Blir litt mindre montering av slikt.

Så fant jeg på den lure ideen om å lage splitt i sidene, det blir litt mer arbeid men det går og jeg tror ikke jeg kommer til å angre på det valget.

mandag 21. juli 2014

Meow sokker

Det ble Meow sokker av Lill C. Schei i regnbue farger hos meg også Det er Nordlys som er det flerfarget mønster garnet.


Dette garnet har eg litt blandede følesler for, for fargene er utrolige men kvaliteten.... vel det går i fra sytråd til tykt. Nå er det sagt at kvaliteten skal bli bedre så det håper jeg det har blitt, dette nøstet har nok vært i kassen min en stund. Bunnfargen er Fabel i grått strikket på pinner nr 2.5

tirsdag 15. juli 2014

Water for the elephants

Endelig har jeg fått tid til å lage disse fantastiske elefantsokkene som jeg har hatt lyst å lage lenge. Designet er fra Rose Hiver og denne nydlige oppskriften er faktisk gratis.


Dette prosjektet krevde spesielt garn,og da jeg fant Lang Yarns Mille Colori Socks & Lace i isblå nyansgder med glitter var jeg ikke i tvil. Det ble litt Bollywood over det hele, og det passet perfekt. Den hvite mønsterfargen er Fabel. Pinnestørrelsen jeg har brukt er 2.5

søndag 13. juli 2014

Luftige masker


Jeg har startet nok et prosjekt, denne gang i bomull. Varmen gjorde at jeg måtte gå over til bomull strikk. Så jeg startet på en oppskrift fra Drops Design som jeg har sett på en stund. Det er luftige masker og det passet bra nå.

Bruker Muskat på pinner nr 3 og 4 og mønsteret lar seg memorere etter en liten stund. Fargen er en nydelig lys brun som vil passe til det meste når varmen gir seg. Men jeg kommer nok til å lage den litt lenger.

tirsdag 1. juli 2014

Ferie modus

Heisann hvis dere lurer på om jeg har gitt meg helt med blogging så er jeg bare i ferie modus. Produksjonen er i full gang på håndarbeids planet. 

Men jeg har ikke hatt tid til å sette meg ned å lage innlegg helt enda.

Men det kommer
 



Her er noen bilder fra turene jeg har gått på i vår. Jeg har gått en del turer og da er det litt vanskelig å strikke samtidig.