søndag 26. april 2015

Lykke

Jeg har endelig fått tid til prøve meg på en av Hilde Fjellberg Aas sine utroligt flotte mønstre. Dette er Lykke som strikkes med slipp stich eller mosaic teknikk om du vil. Det som er litt spesielt med denne teknikkener at en bruker bare en farge om gangen og mønsteret kommer etter å la være å strikke enkelte masker. Jeg har brukt denne teknikken flere ganger og liker den kjempegodt.

Garnet jeg har brukt er Nordlys og Fabel, strikket på pinner nr 2.5

Hilde sine oppskrifter er dessverre ikke for salg på dette tidspunkt, etter at det ble forrandring i skattereglene i EU. Men jeg håper det ordner seg igjen, for oppskriftene er jo så lekre

onsdag 22. april 2015

Vårens vakreste sokker

Heter på norsk Vår Ekstase og er laget av Tiina Kuu. Hun lager noen fantatiske mønstre som kan gi meg en liten utfordring.

Disse er strikket fra tåen og opp og er nok egentlig beregnet for et litt tykkere garn. Men det gikk fint å lage disse til en smal fot i str 37. Garnet jeg har brukt er Zitron Trekking Pro Natura i mørkrosa på pinner 2.5

Den største utfordringen her var den utrolig nydelige hælen med kile. Men hvis en passer på så går det greit.

søndag 19. april 2015

Voksen Frost lue

I mangel må lue til meg selv kastet jeg meg rundt og laget en stor Frost lue. Har brukt Nepal på pinner nr 4 men la opp 8. masker mer (økte 10 etter vrangbord) og strikket den 22 cm lang før felling. Desverre ble den for stor til meg. Burde ha brukt maskeantallet i oppskriften og strikket den lengre.

Så derfor vurderte jeg frem og tilbake om jeg skulle tove den i maskinen. Jeg tok sjansen og er super fornøyd for den passer perfekt nå. Litt sånn baggy.

Krystallet er sydd på med London sølvtråd og den hvite dusken passet så godt til jakka mi.

torsdag 16. april 2015

Nye Biohazard

Jeg har laget et par til i mønsteret Biohazard av Karen Aida, (gratis mønster)denne gang i gult og sort.

Garnet jeg har brukt er Opal på pinner nr 2.75

Disse er i str 43 så denne gang har jeg forlenget borden på tåen i stedenfor som sist der jeg forkortet dem.

Jeg har også laget min vanlige forsterkede hæl med kile, siden mottakeren har høy vrist. Og det falt seg ganske naturlig å ha kilen langs sålen med dette mønsteret. Jeg likte resultatet.

Symbolet er Biologiske farer , også kjent som biohazards , refererer til biologiske stoffer som utgjør en trussel for helsen til levende organismer

mandag 13. april 2015

Fjäll

Fjäll votter av Solveig Larsson er gratisoppskrift, men det betyr ikke at den er mindre vakker. For jeg synes dette mønsteret er kjempeflott
Før toving


Etter toving
Jeg ville ga tykkere votter som jeg kunne tove så derfor har jeg brukt dobbelt Ullteppegarn på pinner nr 3.5.
Resultatet er lange tykke votter med et litt ullent uttrykk som vil bli mer forsterket etter bruk.

Elsker det

Ellers vil jeg anbefale Solveig Larson sine flotte votteoppskrifter.

torsdag 9. april 2015

FKH Sokker

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er noen særlig fotballfan, men holder allikevel et lite øye til Fotball klubben Haugesund siden det er byen jeg er født i.

Men personen som ville ha disse er nok noe mer fan.

Ideen til sokkene og diagrammet fant jeg på bloggen til Strikkepinnen. Selv om jeg har brukt hvit tå.
Garnet jeg har brukt er Viking Sportsragg på pinner nr 3

søndag 5. april 2015

Stjerne over Island sokker

Her har jeg brukt alle mine rester. Eller ikke alle, men ganske mange av garnrestene i  Sandnes Perfekt og Viking Sportsragg. Strikket på pinner nr 3.5 så har disse et langt og godt skaft. Og størresen ble denne gang str 47. 
Mønsteret er vakkert og passer til både dame og herre, liten og stor. Her er det faktisk mulighet for å bruke rester om en trenger å få brukt opp noen av disse.