torsdag 28. mai 2015

Reidun



Når jeg skulle lage kofte til ei flott dame som heter Reidun var valget ganske naturlig, når jeg så denne genseren som heter Reidun. Mønsteret fant jeg inne på Facebook sin Koftegruppa. Jeg må beundre det arbeidet de gjør der med å ta vare på så mange flotte gamle mønstre.

Men jeg skulle jo lage jakke så da må man trikse litt, Samt at jeg hadde bestemt meg for å lage den i Siljagarn som jo er noe tynnere enn orginalgarnet. Det er ikke så mye hokus pokus, man må bare lage prøvelapp å rekne litt. Jeg har valgt fargene hvit, koks, lime grønn og mørk lilla. Jeg har brukt pinner nr 2.5 og 3.

Dette ble ble en jakke med vårfornemmelser, for hintet av lime og lilla ga kofta et vårpreg, jeg liker den kjempe godt og den blir bare finere og finere synes jeg.

Det er bare utrolig så flotte disse gamle mønstrene er  

mandag 25. mai 2015

Lill's sommersokker

Da er mønsteret på LillCat sine fine Sommersokker avslørt.

Disse har jeg vært med å teststrikke, og jeg likte den fine vifte formen på vrangborden med fletter. Mønsteret er lett å komme inn i og repeteres, så det er ikke så vanskelig å huske utenatt. Det er fine detaljer som at flettene fra leggen deler seg v kilen.

Garnet jeg brukte er en drøm og heter Regia Angora Merino. Jeg brukte pinner nr 2.5 og har repetert mønster raporten 11 ganger (4 ganger før hælen) ca str 40/41. Da har jeg brukt ca 80 gram.

Dette er sokker som lett kan strikkes med bomulls blandinger sånn at de ikke er så varme. For vi vil jo helst klare oss uten sokker om sommeren. Men så kommer jo de kjølige kveldene.



mandag 18. mai 2015

Teststrikking

Jeg er så heldig å få være med som teststrikker for LillCat Design og har fått lov å røpe at akkurat nå holder vi på å teststrikke et sokkemønster i hullstrikk. Kan ikke røpe så mye enda men vakkert er det. Garnet derimot kan jeg jo anbefale for det er noe av det mykeste jeg har hatt på beina. Regia Angora Merino er en liten skatt som jeg heldigvis har mer av.

Ellers så kan jeg fortelle at jeg må ha meg et realt skippertak å få ryddet opp i alle prosjektene som er "nesten ferdige" En real vårrengjøring må vist til så herved erklærer jeg at resten av mai skal brukes til å få gjort ferdig noen påbegynte prosjekter



onsdag 13. mai 2015

Gutt i bunad


Hardanger bunad
Da har jeg kommet i mål, yngstemann er nå konfirmert.

Jeg var glad for at han hadde lyst å bruke bunad på denne dagen, for det er vel så flott med bunad på gutter som på jenter. Men det er jo litt upraktisk, for guttene vokser som oftest ganske mye etter konfirmasjonsdagen og pleier derfor ikke å ha glede av en bunad som er laget til denne alderen.

Derfor er det så bra at de har kommet på den utrolig flotte ideen å leie ut bunader til gutt.
det er faktisk så populært at 90 % av guttene har bunad på seg på denne dagen

Og dersom du lurer på hva dette innlegget har på en strikkeblogg å gjøre, så sjekk de flotte strikka sokkene

fredag 1. mai 2015

Vår fornemmelser

Ja det er vår og det er noen tegn som kommer hvert år uansett, heldigvis. For jeg har vært litt mindre ivrig på å svare på kommentarer i det siste, og her er grunnen til det.



Lammingen er i full gang dette året også. Søte små som skal dele av ulla si når høsten kommer. Godt vi har sikret videre produksjon av garn

Har også et noe krevende hovedprosjekt Snøstorm og den er bare utroligt vakker, jeg nyter å se hvordan den vokser frem på pinnene. Jeg gleder meg virkelig til å få den ferdig. Men på et såpass detaljert arbeide er det viktig å ha hode med seg, så da tar det nok litt tid. Men den skal være ferdig i god tid før høsten setter inn.

Jeg har i tillegg bestemt meg for at nå er det på tide med en opprydning i UFO(uferdige prosjekt) ene mine. For jeg har en Haukeli jakke som ikke er fullført og en bomulls jakke med hullmønster.