tirsdag 18. august 2015

Mysterie er løst

Jeg har endelig fått tatt fine bilder av Mysterie sokken Bovary by General Hogbuffer.
De er helt ferdige og jeg synes mønsteret ble utroligt flott.
Fargen jeg valgte ble ikke helt slik jeg hadde tenkt for egentlig skulle det vært et innslag av lilla Men siden det var så lange fargesprang, hadde det blitt 2 vidt forskjellige sokker. Så jeg valgte å begynne på et nytt nøste istedenfor.
De er fremdeles ikke helt like men, er like nok til å bli et par.

Gratis oppskriften er skrevet på engelsk men er lett forståelig og veldig elastisk på foten.
Jeg har brukt Schoppel-Wolle Zauberballpå pinner nr 2,5

torsdag 13. august 2015

Haner

Masseproduksjon er jeg igrunnen ganske dårlig på. Men i blant glimter jeg til, og disse Vinhanene har jeg laget mange av etterhvert.
De må ikke brukes til vin, for jeg har en stående på julebordet hvert år med presset eplesaft. Det ble tradisjon etter det året da vi fikk oppkast syken på julaften. Eplesaften ble jule middagen det året.

De er egentlig laget utfra Vinhøne oppskriften til Sandnes garn (den ligger gratis på siden deres)

Men jeg har 26 riller med 1 farge(buksa) og resten med hanefargen. Så tar jeg baksiden fram istedenfor. Strikker bukseseler og syr på. Dermed får jeg også tappekranen framme noe jeg synes er mer praktisk.

tirsdag 11. august 2015

Melisandre

Melisandre by Purrlescent fant jeg på Ravelry for en tid tilbake og fant ut at den bare måtte jeg prøve på. For den er bare lekker. Dette er en gratis oppskrift på engelsk som skal strikkes fra tåen og oppover.

Nå var den en venninne som ville ha dem i svart, så da ble det svart denne gang. Liker å prøve nye teknikker iblant og disse er strikket fra tåen og oppover, og det er forsåvidt seg ikke noe nytt for meg. Men å få en "vanlig forsterket hel når jeg strikker den veien er noe nytt. Og den ble kjempeflott
Jeg har brukt Drops Fabel på pinner nr 2.5

fredag 7. august 2015

Forelsket


Det er ferie tid her hos meg, dog med en smule vekslende vær. Har vært på tur oppover vestlands kysten. Mye flott å se selv om det har vært både kaldt og skodde så har vi også hatt flotte solskinns dager også. God mat og drikke samt at jeg har sjekket opp noen garnbutikker( som om det var noe nytt)




Jeg ble en smule forelsket i denne flotte jakka som jeg så, da jeg var innom Rauma sitt utsalg i Årdal. Den skal strikket i 2 tråder Plum og 1 tråd Alpaca Silk på pinner nr 5, så den blir nydelig lett og myk. Jeg har valgt en mørkere variant med mørkblå og svart i steden for den lys grå/beige. Det vil si jeg valgte egentlig en lys grå istedenfor den svarte, men etter å ha strikket et stykke. Valgte jeg å rekke opp og bytte farge, det ble for melert. Nå er jeg strålende fornøyd. Oppskriften er å finne i Rauma Hefte som heter Alpakka nr 12