søndag 29. november 2015

Is smelter sokker

Selv om Bitta Mikkelborg har gitt ut ny flott bok, må jeg innrømme at jeg enda ikke har kommet gjennom den forgje enda

Is smelter sokker er fra boka Sokker strikking hele året og dette er et veldig flott mønster som passer til både ham og henne. Det jeg liker allerbest er at dette er en oppskrift beregnet på tynt sokkegarn. Noe som det ikke finnes så mange av til herre.
Det kanskje noen vil reagere på er at "tåborden" er litt langt nede på foten. Det er det en forklaring på, For jeg var nesten ferdig med sokk nr 2 da jeg oppdager at det nye nøstet er et annet parti(fargeforskjell). Så hva gjør man, jo rekker opp og strikker med garnet fra den 1 sokken til begge er like lange. Strikker tåborden og bruker det andre nøste på resten. Da er det ingen som ser at det er en liten nyanse forskjell.

mandag 23. november 2015

Bobler i snøstorm og det nærmer seg adventstrikk

Bobler i snøstorm det er mitt inntrykk av denne fargekombinasjonen på dette mønsteret

Mønsteret heter 
VWBoblesokker by Gro Andersen

Jeg har brukt Fabel(gul) og Nordlys 911. pinner 2,5 Dette er litt lengre og romslige sokker som egentlig passer til både damer og herrer, men en må nok opp i pinne størrelse og garntykkelse for å få dem opp i str. Mine ble ca 39/40. Men etter vask var de faktisk str 42

Undersiden har eget mønster


Så er det jammen meg 1. søndag i advent snart. Til helgen faktisk, og det er meg bekjent 3 advent strikk.

Lillcat har varslet julekulestikk og dem har jeg fått prøvesmake, artig med kuler for det hadde jeg aldri gjort før. Og det er bare å glede seg for de ble fine synes jeg.

Bittami har varslet klutestrikk, og selv om jeg ikke strikker så mange av dem, liker jeg å strikke løpere. Så kanskje det blir en ny juleløper :)

Så er det Jennypenny som har varslet advent strikk som jeg mistenker kan være sokker.

Så da blir det vel litt å finne på fremover også, som om det skulle vært noe problem

tirsdag 17. november 2015

Movembersokk la oss slå et slag for mennene også

Movembersokk av LillCat er laget for å vise støtte til guttas kreftaksjon i November, Movember. Oppfordrer alle som benytter seg av mønsteret til å støtte en god sak her:
http://mosista.co/movembersokken

Selve mønsteret finner du på LillCat Design sin Facebook side. Dette er et flott mønster som er både lettstrikket og fengende. Dessuten passer det supert til flerfarget garn.


Jeg har vært med å teststrikke disse og har da brukt Nordlys og Silja på pinner 2.75. Det gikk med ca 80 g Brun Silja og 50 g Nordlys farge 923.

tirsdag 10. november 2015

Mona Votter

Her er den 2. votteoppskriften fra Fru Soleng som jeg har testet ut og.
Denne likte jeg veldig godt Mona votten er en vakker ren stjernevott som jeg strikket i dobbelt Ullteppegarn i fargene, svart og lys syrin.

Jeg har gått opp i pinner til str 3,5 og 4 og da ble det en mer romslig vott til dette garnet. Mønstret er lett og forståelig.

fredag 6. november 2015

Strikkesida-for alle votter

I anledning av 20000 medlemmer ble det delt et kjempeflott mønster på votter designet av LillCat 

Jeg fikk lov å testrikke disse kjempeflotte vottene Der jeg har brukt Ask fra Hillevåg(rødt og hvitt) og Rauma Finull(mørkeblå) men jeg har brukt pinner 2,5 på hele votten.

Men dette er et flott mønster for både ham og henne og en kan lett justere størrelsen m pinner og evnt lett toving
 Oppskriften finner en i gruppa og er du ikke medlem der er det ikke noe å lure på, for dette er en av de bedre strikkegruppene på Facebook

tirsdag 3. november 2015

Kryss og tvers

Kryss og tvers sokker by Løvestua er fine sokker i slipstich teknikk, noe som gjør at en strikker med kun 1 farge om gangen. Men slipper over masker sånn at et blir et mønster av det. Sokker som blir strikket i denne teknikken pleier å bli romslige. Det er også en fin teknikk å bruke på flerfarget garn synes jeg

 Jeg har brukt 6.tråders garn Regia tweed og Hotsocks på pinne nr 2.75 I utgangspunktet er oppskriften laget for tykkere garn men jeg la bare til 6 masker som jeg fordelte naturlig inn i mønsteret. Strikket en lenger hælkappe (2 omganger) og plukket opp 2 masker ekstra på hver side. Da ble disse flotte herresokker i str 46