fredag 29. januar 2016

Hibiscus /Hawaii kofta

Bildet er tatt av Tone Long
Hibiscus /Hawaiirose kofta av Tone Loeng er den andre kofta jeg teststikket for Tone Loeng til Koftefest. Dette er også ett av hennes egne design som er inspirert av den vakre eksotiske blomsten.

Jeg skal ærlig innrømme at når jeg åpnet pakken med garnet ble jeg noe sjokkert over fargene. Men så er sterke friske farger ett av hennes kjennetegn.

Men etterhvert som kofta vokste frem ser jeg jo at fargene passer perfekt sammen

Garnet er jo en annen sak, Alv fra Hillvåg er et nytt bekjentskap, 100 % ull men så bløtt som det er, og glansen er utrolig flott. Tynt er det imidlertid så her er det strikket med dobbel tråd, da blir det omtrent som Ask i tykkelse.

Dette garnet har jeg faktisk skaffet meg litt av sånn at jeg får testet det skikkelig

Denne er strikket som rundfelling ovenfra

tirsdag 26. januar 2016

Koftefest og gulveis

Endlig er boka til Tone Loeng og Vanja Blix publisert med flott omtale. Jeg er så stolt over å ha fått fått være med på denne boka.

  Jeg har fått være med på å få teststrikke 2 modeller til denne flotte kofte boka.
Gulveis er et vakkert mønster som er strikket ovenfra med sadelskulde.

Det er første gang jeg strikker kofte på denne måten. Så det har vært en lærerik erfaring Som jeg vil gjøre flere ganger. Det jeg synes er så flott med denne teknikken er muligheten til å kunne gjøre sin egen variant.
Bildet er tatt av Tone Loeng, med  knapper
Dette er forsiden av boken
 

Jeg har bestemt meg for å lage en ny av denne der jeg lager min egen vri.

onsdag 20. januar 2016

Sommerfugl i vinterland

Vakre sommerfugl sokker som får deg til å lengte til lysere og varmere tider. Disse er strikket på pinner nr 2,5 i Fabel (blå) og Opal Fischernetz(rosa/grønn) som egentlig er en litt umulig farge å bruke som mønsterfarge. For den kan fort bli "rotete". Men her fungerte det veldig bra, og ga sommerfuglene vakkert fargespill. oppskriften er laget av Aud Bergo og heter Flying butterfly sock. Jeg måtte starte tåfellingen litt tidligere for å få dem til str 37.

torsdag 14. januar 2016

En god natts jobb

En god natts jobb heter disse ankelsokkene laget av Bitta Mikkelborg. Dette er en gratis oppskrift. Som jeg har laget i DSA Sterk på pinner nr 3.

De er artige å lage med en litt andeledes kilefelling. De passer til både herre og dame, for de er lette å justere størrelsen på. Fine gå bort sokker som kan være kjekke å ha i veska eller sommertøfler som kan være godt å ha når den tid kommer. Og veldig kjappe å lage.

Men det er jo også enkelt å lage skaftet lenger også, da blir det fine vanlige sokker.


fredag 8. januar 2016

Viking sin Is lue

Viking garn har laget lue oppskift i samme stil som den vakre iskåpen og genseren. Den er å finne på facebook siden deres(blant bildene).
Den er laget til 2 forskjellige garntykkelser. Jeg har laget denne etter det"tynneste" garnet som originalt er Viking Merino Superfine(105 meter/50gr). Og jeg skulle jo egentlig ha brukt deres garn siden de er så rause å dele denne flotte oppskriften. Men nå er det full innkjøps stopp (enn så lenge). Derfor er denne laget i Drops Lima, og str er 2 år, men jeg har brukt maskeantall og pinner som oppskriften anbefaler. Dette er et kjapt lite prosjekt, som det garantert blir flere av.

lørdag 2. januar 2016

Oppsummering av 2015

Tid for en aldri så liten oppsummering av 2015 Det er blitt endel strikking dette året også. Jeg har har min årlige nøstesparing også, selv om det ikke er blitt så store mengdene av dette. Ikke fordi jeg ikke strikker mye men fordi jeg kun sparer en 10 kroning pr nøste uansett hvor stort nøste er. Det vil si at når jeg strikker endel i tynt garn som kanskje er 50-150 grams nøster så sier det seg selv at det ikke er så mange nøster. Men 160 nøster har jeg gjort helt ferdig. Nå skal det sies at jeg nok har kjøpt endel nye nøster, så nå har jeg bestemt at det må bli alvorlig slanking frem til påske. Hvorfor påske, jo for da har jeg tenk meg på Garnfestival i Edinburgh

Her er listen over ferdige prosjekter:
1 Hals
1 Hentesett
2 Puter
 2 Vinhaner
3 Babyjakker/gensere
6 Luer
8 Julekuler
8 Jakker/gensere
11 par Votter
41 par Sokker