tirsdag 31. mai 2016

Kari sokker

LillCat design sin Karisokk liker jeg veldig godt, for den har de tradisjonelle 8 bladers rosene som en kan legge inn en moderne vri på. Med uvanlige fargekombinasjoner enten i hovedmønsteret eller som en kontrast i vrangborden.

Jeg har forresten lekt meg litt med å legge til en latvisk flette i toppen, noe jeg syntes ble veldig flott, men vær obs på at kanten blir noe strammere.

Jeg valgte å bruke Fabel(gul), Sisu(petrol) og Arwetta(aqua) på pinner nr 2.5 og da ble de ca str 39.

fredag 27. mai 2016

Udaberri sjal



For de som fikk med seg innlegget der jeg hadde begynt på et mysterie sjal ved navn Udaberri, der jeg hadde tatt bruk av et nøste med sokke garn som var helt umulig til å bruke til sokker. Vel her er resultatet, det ble et flott sjal som er litt usymmetrisk,  så jeg burde nok sikkert ha laget det litt lenger. Jeg har vel ca 25 gr igjen av nøstet, så det var sikkert mulig,  men jeg valgte å følge oppskriften som den var denne gang. Dette sjalet er kjapt å strikke på p 4 og selv om det er en engelsk oppskrift, er det relativt enkelt å forstå, det eneste var den siste kanten der jeg lurte litt før jeg forsto at den skulle strikkes på tvers oppe . Og en trenger bare 1 nøste tynt garn.

mandag 23. mai 2016

De glade 20 årene



Jeg har fått teststrikke Tone Loeng sin kofte som er inspirert av det glade 20. tallet. Fargene er varm sjokolade, korall rosa, lime grønn og mosegrønn i et flott mønster som fikk meg til å tenke på de flotte intrikate mønstrene fra Østen. Garnet er Ask fra Hillevåg. Så den blir lett og ganske så myk etter en lett vask.
Den er strikket som en ermkuppel. det vil si at en strikker forstykke og bakstykke ovenfra og ned. Frem og tilbake, til en kommer sammen under armene. Armene plukkes opp langs kanten for så å strikkes nedover. Denne teknikken er super hvis en vil prøve underveis.

Dette var nok et litt tidskrevende  prosjekt som ble veldig bra

torsdag 19. mai 2016

Prikkedilla

Prikkedilla av Lena Kristine Kvile er et flott gratis mønster som du finner her.
Du kan bruke både tynt og tykt garn, alt etter som hvordan du vil ha sokkene.Og en kan bruke flerfarget garn eller ikke. Det er også mulig å få brukt opp rester hvis en ønsker det. Der er igrunnen bare fantasien som stokker deg. Jeg har brukt Opal 6 tråders på pinner nr 2,75 og må innrømme at jeg ikke så hvor fine vannmelon farger det var på garnet før de var ferdige.
Så tiltross for hvor varme de egentlig er så har de et sommerlig preg som jeg syntes ble veldig bra.

Men jeg har gjort en stor forandring. Fordi jeg ville lage min egen hel med kile samtidig som jeg hadde lyst på prikker under på sålen. Løsningen ble det en trekant kile under.

onsdag 11. mai 2016

Fru Andersen

I anledning Kate Fredriksen sin fødselsdag ga hun ut et nytt gratis sokkemønster i gruppen sin Kate sin Design. Det var dette flotte mønsteret som hun har kalt Fru Andersen, jeg har brukt 6 tråders Shoppel-Wolle Zauberball og Regia på pinner nr 3

Mønsteret passer igrunnen like godt til damer og menn samt liten og stor. En kan lett tilpasse med tynnere eller tykkere garn. Lengden er jo også lett å justere

Jeg likte ekstra godt den fine borden oppe som kan minne om sauer synes jeg

søndag 1. mai 2016

Ask

LillCat sitt fine Ask mønster som jeg har laget av tynt Fabel garn i fargene lys grå og solgult oker.
Dette er igrunnen et mønster som passer like godt til herrer som til damer. Jeg har laget str 39/40 og da gikk det med litt mindre enn 1 nøste gult og litt mindre  av det grå på pinner nr 2,5. Hælen og sålen er mest gul så det er nok derfor. Mønsteret er enkelt men en må nok følge med underveis.