mandag 31. oktober 2016

LillCat sitt oktober mysterie


LillCat Design har hatt et mysterie prosjekt i oktober på sokker. Det er nå fullført. De er et syn i mine øyne. Jeg har brukt Drops Delight og Fabel i mine.
Jeg bare elsker mysterier, det er noe med spenningen ved å måtte vente på neste del. Så nå er det å kvesse pinnene til Bitta Mikkelborg sitt adventsmysterie som starter i morgen 1 november

lørdag 29. oktober 2016

Karisokker i 2 farger


Jeg har laget Karisokken i 2 farger også. Da i lys turkis(Caskade Heitage) og hvitt(Fabel), dette ble lyse og delikate farger sammen.
Jeg laget også denne gang en latvisk flette i kanten oppe, det synes jeg ble veldig flott. Men pass på, for kanten kan bli noe stram.
Disse er ca str 39 strikket på p nr 2.5. Jeg har brukt ca 30 g turkis og 35 g hvitt

tirsdag 25. oktober 2016

Tornerose


Tornerose av Tone Loeng er en oppskrift fra Koftefest.
Jeg har brukt Holst Supersoft i fargene Margenta, Ecru, Spring, Aqamarine og Tiffany hvis du ønsker å vite mer om mitt prosjekt finner du farger og hvor mye som gikk med her
 
Jeg har valgt å bruke flette vrangbord.Jeg har også valgt høy vrangbord på bolen, noe som gjorde at jeg ikke ville ha blomsterborden nede. Det ble litt mye siden den da ville ha kommet mye høyere.
Ønsket også å dra bunnfargen opp i mønsteret, derfor har jeg byttet litt om på fargene. Ved prøving ser jeg at siden jeg har brukt garn som er litt tynnere enn i oppskriften burde jeg nok ha gått opp i str. Jeg har derfor satt på stolper
Var veldig spent på hvordan Holst garnet ville bli i vask så jeg strikket en prøvelapp med alle fargene som jeg vasket i maskinen. Det fungerte flott.

Som mange kanskje har fått med seg kommer Tone Loeng ut med ny koftebok i  disse dager.  Den offisielle publiseringen skal være på Hillevåg ullvarefabrikk torsdag denne uken. Dette har jeg planer om å få med meg, ekstra stas er det når en har vært med å strikke et par modeller. Boka er jeg jo også spent på selv om jeg har sett endel av de flotte koftene som er i denne.

lørdag 22. oktober 2016

Stella sokker

Vakre Stella sokker av Lillcat Design synes jeg er en fryd å se på.
Disse skal jeg ha selv, uten tvil.

Strikket i Caskade Heritage (limestone) og Wollmeise (lilla og grønn) på p 2.5.

Jeg valgte å ha grønn hæl, forde jeg ønsket meg litt ekstra farge denne gang.
Så er det første gang jeg bruker både Wollmeise og Caskade Heritage men det blir ikke siste gang.
De er veldig behagelige ha på pinnene og beina.
Og Wollmeise sine farger er jo bare fantastiske

søndag 16. oktober 2016

Tøffelsokker i kurvmønster

Jeg fikk overbrakt disse sokkene en tid til bake med ønske om at jeg kunne kopiere dem. Og etter litt prøving fant jeg ut hvordan de var laget sånn noen lunde.

Jeg har lagt opp 54 masker på pinner 3,5,  strikket 3 runder vrang. Så er det 3 runder med 3 masker rett i kontrastfarge og slipper over 3 masker. Så en runde rett med hovedfarge før 3 nye runder med vrange. Det vil si at en strikker bare med 1 farge om gangen. Fortsett med dette til passe høyde (jeg hadde 10 kontrast ruter i høyden) Før en starter med hel. Jeg har brukt pinneguri sin beskrivelse. Der jeg hadde 8 svøp på hver side. Så er det bare å fortsette etablert mønster til passe lengde før en feller tå med 4 r og 2 sammen ut omg. 1 omg rett så 3 r og 2 sammen, fortsatte til den tok 2 og 2 sammen og snurpet sammen resten av maskene.

Garnet jeg har brukt er Viking sportsragg  som hovedfarge og dobbel Silja som kontrastfarger. Her er det virkelig mulighet for å bli kvitt noe restegarn hvis du ikke er redd for å feste tråder etterpå.


mandag 10. oktober 2016

Senja

Vakre Senjasokker i 3 D, her her man ikke jukse med hvilke farge som er hovedfarge for da vil det synes i mønsteret. Og det er igrunnen det samme hvilke av fargene en vil ha som hovedfarge for en bruker de like mye i mønsteret.
Men hvem som har mønstret vet jeg faktisk ikke, (men jeg har brukt tid på å prøve å finne ut av det) men jeg har brukt dette bilde å se etter.

Har brukt Silja garn i Mørk grønn og mellomgrønn med 72 masker på p nr 2,5.
Mønsteret er lett  justere etter hvilket garn en vil ha eller hvilke størrelser en vil ha om det er herre, dame eller barne sokker en planlegger.
Selv har jeg bare laget vanlig  ribbekant og "min vanlige hæl" Kilen og og sålen er bare vanlige striper



torsdag 6. oktober 2016

Et mysterie og to med Gondola

Vakre Gondola mysterie sjal har jeg brukt Shoppel-Wolle garn på, problemet mitt var at jeg hadde 2 nøster som var omtrent på samme plass i fargeskiftene men så var jeg litt usikker på om de var fra samme parti. Så da kom jeg på den geniale ideen om å bruke dem parallelt. Og det fungerte utrolig bra, men.... for det er et men her. Jeg har nok strammet mer i den enden der jeg har byttet på trådene, sånn at det er litt kortere i den ene enden.
Jeg valgte også å droppe perler i den nest siste delen og bare ha perler i den siste. Dette er en avgjørelse jeg er veldig fornøyd med. For nå er perlene den siste prikken over i en.

Nå er det snart startskuddet for LillCat sitt sokkemysterie som starter 7 oktober, og som en av testrikkerene er jeg nok ferdige med mine. Kan ikke røpe så mye men at dette er en godbit av et vakkert mønster det tror jeg at jeg kan love. Så kvess pinner og kast deg med, for dette er moro.