søndag 27. november 2016

Dante lue

Dante av LillCat design har jeg strikket av Tumi. på pinner 2,5 og 3 i fargene syregul og hvitt.

Jeg brukte litt mindre enn et nøste gult og ca 20 g hvitt.

Det ble en flott og sitrongul lue, med mønster som kan ligne litt på delte sitroner.

Dette er et flott mønster som er raskt å strikke

tirsdag 22. november 2016

Sinnasau???

Sinnasau eller ei? Vakker i all sin enkelhet er denne flotte rundfelte jakka med sauer rundt skuldrene. Designet er det Ann Myhre som står for, også kjent som pinneguri

Det som er så flott med denne oppskriften, er at her kan en bruke rester i stripene om en vil. Den er stikket ovenfra og ned med gode forklaringer underveis.
Jeg har brukt Drops alpakka til denne på p 2,5 og 3.

Fargene jeg har brukt er petrol, grå grønn, samt en rest av lysgrå og svart til sauene.

Fordelene med å strikke ovenfra er 2 i mine øyne. Det er lett å sjekke om kofta passer underveis og det er lettere å lage armer og bolen lenger

lørdag 19. november 2016

Cissy



Cissy lue av LillCat design er en fin lue som passer til både dame og herre. Jeg hadde rester å bruke opp, og synes det ble flott med en skarp gul vrangbord. Jeg har brukt Tumi og pinner 2,5 på vrangbord. Samt p 3 på retsen av lua. Det er lett å justere størrelsen på dette mønsteret. Og en kan bruke mange rester hvis en vil det

fredag 11. november 2016

Kaisa Votter

Vakre Kaisa votter har jeg strikket i Lima på pinner nr 3 og 3,5. De kan kanskje se litt kjedelige ut ved 1. øyekast, men de er finere enn de ser ut som når de kommer på. Der i mot synes jeg de er noe trange der mønsterstrikket er. Så jeg anbefaler å gå opp i pinner på mønsterstrikket dersom du strikker noe stramt som meg og har noe større hender. Nå er disse små damevotter hos meg, men mønstret passer like godt som herrevotter etter min mening.
Nå holdt det med 1/2 nøste av blått hos meg, da har jeg også lagt inn 2 striper i vrangborden og litt mer enn 1 nøste lysegrått.
Vil også påpeke at tommelen på disse ble faktisk ekstra vakker som ensfarget

søndag 6. november 2016

Blåklokke


Tone Loeng har nå publisert den nye kofte boka si som er inspirert av forskjellige romanserier. Som en av  Tones modellstrikkere har jeg lært utrolig mye av å ta fatt på noen av hennes oppskrifter som kanskje kan virke avskrekkende og kompliserte. Men når en tar ting litt trinn for trinn går det overraskende greit. Så har en jo alltid hjelpsomme Tone som gjerne prøver å rettlede dersom en står fast.
Samtidig er det jo ingen som sier at en ikke kan avslutte på vanlig kofte vis med vanlig vrangbord, da får en jo en kofte med egen vri.
Blåklokke som jeg har stikket modellen for, ble mye flottere enn jeg hadde sett for meg. Og jeg er i utgangspunktet ikke så veldig glad i blått, men denne skal jeg faktisk ha selv også. Så det er bare å ta fatt på ny til meg selv, men det blir kanskje med en egen vri.
Bildene er tatt av modellkofta før den ble sendt. Så den er ikke vasket eller dampet. Dette forde dette er noe Tone ønsker å gjøre selv

fredag 4. november 2016

Aud`s Blomsterhage


Vakkert mønster av Aud Bergo med navnet Blomsterhage sokken. Hadde egentlig ikke tid til å strikke disse men når mønsteret er så lekkert er det vanskelig å la være. Aud Bergo har nok en gang laget et mønster som er både vakkert og gjennomtenkt.
Det er oppskrift på både 74 maskers opplegg og 82. For både tynnere å tykkere legger, og hvis du har veldig tynne legger bruk enda tynnere pinner så går det bra.
Jeg har rotet rundt i garnet mitt og endte opp med Fabel og Regia. Det ble en spennende miks som ga dem ekstra særpreg. Har brukt pinner 2.5 på 74 maskers opplegg. Jeg forlenget dem noe, så de er nok nærmere str 42. Da brukte jeg 60 gr blå Fabel og 40 g Regia miks.