tirsdag 28. februar 2017

Februarvotter

Vakre Februar votter By Mabe er flotte tykke tovavotter som er raske å strikke men utrolig dekorative med denne stjerna som også gjør at mansjetten sitter litt bedre rundt håndleddet.

Jeg har brukt Nepal på p 6 og har brukt ca 1,5 av hovedfargen og 0,5 av mønsterfargen har tovet dem litt forsiktig i maskinen, siden dette garnet kan tove ganske fort. men det gikk greit og jeg er fornøyd

fredag 24. februar 2017

Oliven vott

Oliven vott er en oppskrift fra Annemor Sundbø sin bok som heter Norske Vottar og Vantar. Jeg måtte lete litt før jeg fant ut hvor jeg kunne finne oppskriften.

Disse vottene var et ønske fra ei ung jente, men siden jeg desverre ikke hadde denne boken, ble løsningen å ta en tur innom biblioteket som heldigvis kunne hjelpe meg denne gang.

Jeg har brukt tynt Ullteppegarn på p 2 og 2,5 så har jeg i tillegg tovet dem noe sånn at de skulle passe og bli myke og gode.

Resultatet ble disse fine vottene med litt utradisjonelt mønster

onsdag 15. februar 2017

Januarlua

Januarlua av Line Eriksen er laget i flere størrelser og er kjapp å lage.

Denne er laget i Smart på p 3.5 og da gikk det med litt mer en et halvt nøste turkis og litt mindre enn ett halvt nøste brunt på den minste størrelsen

Dette er er derfor et supert prosjekt til å få brukt opp noen mindre rester.

Jeg har valgt å ha brun vrangbord isteden for den turkise.

Så har jeg valgt å droppe dusk denne gang

fredag 10. februar 2017

Perlemor votten

Perlemor votten av KongleBySigrunn er et hullbragdmønster der en bare strikker med 1 farge om gangen. En enkel teknikk som jeg liker veldig godt

Det er egentlig en veldig fin måte å få brukt rester på også.

Jeg har brukt dobbelt Ullteppegarn på p 6 så disse er nok noe mindre enn det som er meningen. Men siden de var tiltenkt ei ung jente passet dette meg bra.

Og ja jeg innrømmer at jeg har gjort en feil. For forskyvningen i mønsteret skulle vært på innsiden av vottene, ikke oppå. men dette er likt på begge vottene og jeg syntes det ga dem særpreg.

søndag 5. februar 2017

Oversize raglangenser med høy hals


Så denne genseren utstilt på den lokale garnbutikken Hardingsaumen i Norheimsund. Å hva kan jeg si, jeg falt pladask. Heldig som jeg var hadde jeg oppskriften fra før. For jeg har totalt forbud mot å kjøpe nytt garn. Derfor ble det å ta en titt på mitt litt vel store lager om det ikke var noe passende på bruke. Og valget falt på en kombinasjon av Kitten Mohair som nå er gått ut av produksjon og Tynn Alpakka. En tråd av hver på p nr 7 passet perfekt. Den lyse grågrønne sammen den mørk petrol ga en flott melering.

Startet samme dag og dette ble helge prosjektet mitt, 4 dager senere er den endelig ferdig.

Nå har jeg strikket str M/L og den kunne ikke vært større.
Jeg har som vanlig gjort noen forandringer, den er lenger i både armer og bol. Så ville jeg ha en hals som ikke var så smal, jeg kortet derfor ned på antall fellinger samt økte til flere masker etter at halve halsen er strikket.
Desverre er noe av effekten at den siger litt mye ned over skuldrene, dette løser jeg ved å sy maskesting langs halsen for å "løfte" den.

Oppskriften er å finne i Sandnes Garn sitt hefte 1517 Stikk på tykke pinner Nr 4 Raglangenser med høy hals

fredag 3. februar 2017

Barnehage votter

Barnehage votter av Margrete er enkle fine votter til barn med langt skaft sånn at de sitter godt på hånden.

De er faktisk veldig enkle å kjappe å stikke også. Så her er det bare å trylle frem flere par å ha i reserve

Jeg hadde noen rester av Drops Lima som jeg ville få brukt opp denne gangen

Pinner 2,5 og 3 og litt over 1 nøste brukte jeg på disse i den minste str